HC '05 Banská Bystrica

S baranom na hrudi aj v sezóne 2024/2025

28.02.2024 17:00

Stiahnuť obrázok
S baranom na hrudi aj v sezóne 2024/2025 | HC 05

Medzi prípravou na blížiaci sa koniec základnej časti a splnenia cieľa, prebojovať sa späť do top 6 najlepších tímov Tipos extraligy, športový manažér Ľuboš Pisár aktívne pracuje aj na podpisoch na nasledujúcu sezónu. 

Vedenie klubu sa v týchto dňoch dohodlo na pokračovaní spolupráce so štvoricou hráčov, ktorí v aktuálnom ročníku obliekajú náš dres. Pod Urpínom budú aj v sezóne 2024/2025 pôsobiť útočníci Ján Petriska, Roman Faith, Rastislav Gašpar a Adam Stránský, na ktorých si vedenie klubu uplatnilo ročnú opciu. 
Pre banskobystrického rodáka Rastislava Gašpara to bude už tretia sezóna po návrate z HC Slovan Bratislava, v aktuálnej sezóne má na svojom konte z 36 zápasov 20 bodov (14 gólov a 6 asistencií). Rasťo Gašpar sa na svoje ďalšie pôsobenie doma veľmi teší: "Som rád a veľmi vďačný, že môžem byť súčasťou môjho materského klubu aj budúcu sezónu. Sme tu super partia čo je za mňa základ a verím, že sa nám podarí dosiahnúť tie najvyššie ciele, čím je pre mňa vysnívaný titul v rodnom meste."

"Rasťa netreba nejak obzvlášť predstavovať, je to domáci hráč a jeho hokejové kvality sú známe. Teší ma, že od jeho príchodu do tímu urobil pokrok, dostáva sa do najlepšieho hokejového veku a má stále priestor na výrazné zlepšenie, aby mohol patriť k lídrom v celkovom bodovaní v lige. Čo sa týka rozhodnutia využiť opcie v zmluvách na týchto troch mladých hráčov, odráža to aj náš cieľ podporovať mladých ambicióznych hráčov a zároveň plánovať dlhodobo. Títo traja útočníci preukázali počas sezóny, že majú perspektívu a verím, že dokážu výrazne prispieť k našim budúcim víťazstvám. " povedal k predĺženiu zmlúv športový manažér Ľuboš Pisár. 

Z pokračovania v slovenskej najvyššej súťaž sa teší aj Adam Stránský: "Som rád, že môžem pokračovať v Banskej Bystrici, bola to moja prvá extraligová sezóna a naučila ma veľmi veľa. Dúfam, že budem rásť ako hráč, všetko pôjde ako má, či po osobnej stránke, ale predovšetkým tímovej a budeme robiť naším fanúšikom radosť." 

Štyria mladí útočníci tak doplnili banskobystrických rodákov Tomáša Matouška a Andreja Bíreša, ktorí majú zmluvy do konca sezóny 2024/2025, a tiež brankára Eugena Rabčana, ktorý sa dohodol na spolupráci 2+1. 

 

Popis obrázka
HC 05 BB

1. marca 2024

HC '05 Banská Bystrica

HKM Zvolen

17:30

HC 05 BB

3. marca 2024

HK Spišská Nová Ves

HC '05 Banská Bystrica

17:00